Регіональний науково - практичний семінар "Іноваційні IT-технології в освіті та навчально виробничому процесі"

З метою виконання соціальних освітньо-наукових проектів та програм Сумського державного університету щодо розвитку освіти, науки і виробництва в Сумській області за підтримки компанії «Microsoft» з програмними рішеннями у сфері освіти і виробництва на базі Шосткинського інституту пройшов регіональний семінар «Інноваційні ІТ-технології в освіті та навчально-виробничому процесі». Учасниками заходу стали керівники та заступники керівників, викладачі загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів міста, Шосткинського, С.-Будського, Глухівського, Ямпільського, Кролевецького та Новгород-Сіверського (Чернігівська обл.) районів; представники міського виконавчого комітету, Центру зайнятості. Пленарне засідання розпочалося з вітального слова Кравченко О.М., керуючої справами міськвиконкому, яка підкреслила ключову роль Шосткинського інституту в організації науково-практичних заходів, що, без сумніву, сприяють розвитку північного регіону нашої області.

Виступи - «Сучасне та майбутнє інноваційного розвитку ШІСумДУ» (Проценко О.М., декан факультету денної форми навчання ШІСумДУ), «Досвід впровадження дистанційного навчання в Сумському державному університеті» (Мелейчук С.С., директор Центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання СумДУ), «Впровадження ІТ- інновацій в СумДУ: 3D-технології, мобільні пристрої, стартапи» (Півень А. Г., начальник Центру комп’ютерних технологій), «Інноваційні технології в підвищенні кваліфікації освітян» (Древаль О.Ю., заст.декана Факультету підвищення кваліфікації викладачів), «Роль ШІСумДУ у використанні ІТ-технологій в освітньому та соціальному просторі м.Шостки та району» (Андрусенко О.О., директор Індустріального парку «Свема», викладач кафедри СІТ), «Використання хмарних сервісів у навчально-виховному процесі Шосткинської гімназії як засобу змішаного навчання» (Ковтун С.В., заступник директора з навчально-виховної роботи Шосткинської гімназії) – викликали неабияке зацікавлення, адже базувалися на досвіді роботи, мали прикладний характер та містили в собі запрошення до співпраці. Герца Сергія, керівника проектів Microsoft Dynamics CRM Online, який говорив про діджіталізація у організації та контролю навчального процесу за рахунок хмарного сервісу Dynamics CRM Online, учасники семінару заслухали в режимі онлайн. Усі учасники регіонального науково-практичного семінару отримали сертифікати.
Після coffee-break та жвавого спілкування для бажаючих було організовано екскурсію Шосткинським інститутом.
Під час обговорення результатів семінару були укладені угоди про співпрацю освітніх навчальних закладів з Факультетом підвищення кваліфікації викладачів. Декан денної форми навчання Шосткинського інституту О.М. Проценко висловив пропозицію щодо поєднання на одному освітньому Інтернет-порталі всіх навчальних закладів міста і районів з єдиною дистанційною системою освіти, сайтами шкіл тощо за рахунок використання досвіду та технічних можливостей інституту з метою підвищення якості підготовки учнів до ЗНО та успішного вступу до вузів. Учасники семінару, представники навчальних закладів та управління освіти, висловили схвалення та підтримку з даного питання.

/Files/images/1_dolya_alla_/den_msta/точно.jpg
/Files/images/1_dolya_alla_/den_msta/точно 3.jpg

/Files/images/1_dolya_alla_/den_msta/точно 2.jpg

/Files/images/1_dolya_alla_/den_msta/Screenshot_2.png/Files/images/1_dolya_alla_/den_msta/Screenshot_6.png /Files/images/1_dolya_alla_/den_msta/Screenshot_7.png

Кiлькiсть переглядiв: 627

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.