Жінка-квітка. Катерина Білокур/Files/images/fatun/DAXeIoWwXJc.jpg

7 грудня виповнилося 115 років від дня народження видатної української художниці Катерини Білокур.

За яскравим шаром фарб на полотнах майстрині криються чорно-білі фарби драматичної долі талановитої жінки. Росла би ця "квітка" за належних умов і підтримки, а не в хащах нерозуміння і стереотипів патріархального села, хтозна, якої довершеності досягнула б.

/Files/images/fatun/0_f7b7a_448b69a2_XL.jpg/Files/images/fatun/0_ca9b3_bc3648dc_XXXL.jpg /Files/images/fatun/apples-of-bogdanivka-1959-by-Kateryna-Bilokur.jpg

Багато хто при згадці про Катерину Білокур цитує слова Пабло Пікассо: "Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї весь світ".

Україна не змусила весь світ захоплюватися Білокур. Навіть більше – у багатьох українців її прізвище не викликає жодних асоціацій. На жаль. Натомість ті, хто знає про Білокур, присвячують їй вірші, щиро захоплюються її талантом, відданістю справі, нескореністю, сміливістю, відвертістю, особливим баченням світу.
/Files/images/fatun/DSC_1888.jpg

У нашій бібліотеці відвідувачі мають змогу глибше познайомитися зі сторінками життя народної художниці та з квітковим раєм у її картинах. Запрошуємо всіх доторкнутися до чарівної краси, що створила ця надзвичайна жінка.

/Files/images/fatun/DSC_1893.jpgУчні 6-Б класу переглянули мультимедійну презентацію "Гра долі. Життя в обіймах квітів", ознайомились з картинами К. Білокур

Кiлькiсть переглядiв: 550

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.