БАГАТОМОВНА ОСВІТА В УКРАЇНІ: РЕАЛІЇ І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

12-14 лютого 2019 року у м. Київ за ініціативи Міністерства освіти і науки України та фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Естонії, відбувся семінар проекту «Підтримка діяльності команд українських шкіл та Міністерства освіти і науки України у сфері багатомовної освіти», у роботі якого взяли участь делегації Дніпропетровської, Закарпатської, Чернівецької, Сумської, Херсонської областей.

Сумську область представляли: методисти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Захарченко І.О., Шерстюк Л.М.; педагогічний колектив Шосткинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Шосткинської міської ради.

Семінар відкрив директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Кононенко Ю.Г., який наголосив на важливості мультилінгвальної освіти для розвитку освітньої галузі в Україні.

Естонські тренери презентували досвід багатомовної та полікультурної освіти в Естонії, провели майстер-класи щодо особливостей навчального процесу за методикою CLIL, ознайомили з особливостями мовного занурення, запропонували різні форми розвитку мовних навичок, форм і засобів оцінювання учнів у інтегрованому навчанні, організували практичну групову роботу учасників тренінгу з планування різних моделей мовного навчання.

" title=" (у новому вікні)" />

Кiлькiсть переглядiв: 753

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.