У ВСТУПНІЙ КАМПАНІЇ НОВАЦІЙ НЕ БУДЕ, - ТАБАЧНИК

Умови прийому до українських вишів у 2014 році не зазнають істотних змін. Про це заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, повідомляє Українська правда. Життя.

"Нічого нового не буде. Можуть уточнюватися терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання, щоб не випадало на неділю. Але в умовах вступної кампанії 2014 року жодних новацій не буде", - повідомив він.

При цьому Табачник уточнив, що змін у вступній кампанії не буде, окрім розширення прав дослідницьких університетів.

"Вони зможуть самостійно обирати предмети, за якими потрібні сертифікати ЗНО для вступу до дослідницьких університетів... таких у нас 14. Нехай визначають, який предмет і яка якість знань найбільше підходять для відбору майбутнього абітурієнта", - сказав міністр.

Як відомо, Міністерством освіти і науки оприлюднено для обговорення проект Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році.

Виходячи із тексту проекту умов прийому у 2014 році, МОН не пропонує радикальних змін до умов прийому, зокрема, не буде зменшуватися кількість можливих спроб подання заяв про вступ. Документ передбачає право вступників подавати заяви не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три напрями підготовки у кожному з них.

Також міністерством не запроваджено анонсовану раніше норму щодо скорочення строків подання заяв та кількості хвиль зарахування абітурієнтів.

Однією з найбільш обговорюваних змін у проекті Умов прийому до вищих навчальних закладів є відсутність згадування Інформаційної системи "Конкурс" у документі, за допомогою якої у попередні роки здійснювалося інформування громадськості про подання заяв на вступ до вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації.

Кiлькiсть переглядiв: 426

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.